lunes, 24 de octubre de 2011

Natura i esport = gratis!

Aquesta setmana us deixo una informació molt interessant sobre fer esport als parcs de Barcelona de manera gratuïta. Moltes vegades diem que la manca de temps i la manca d’una economia elevada, no ens permet realitzar activitats esportives, ni apuntar-nos a un gimnàs. Avui us deixo un link de la Ciutat de Barcelona, on ens proposen una sèrie d’activitats gratuïtes que es duen a terme en els parcs de Barcelona.


Activa’t als parcs

“Activa’t“ és el nom d’un programa d’exercici físic i de salut que es practica a l’aire lliure, en concret a diferents parcs i jardins de Barcelona, i que vol incentivar l’exercici físic per fer salut, mantenint una vida activa a nivell psicològic i social, trobar-se en millors condicions, i disminuir el risc de malalties, mentre es gaudeix dels espais verds de la ciutat.

Combina dos tipus d’activitat:

  • Caminades suaus pel parc, d’uns 30 minuts de durada, amb exercicis previs d’escalfament. Durant la sessió, també es proposen exercicis per activar la memòria.
  • Gimnàstiques orientals: tai-txi i txi-kung, que proposen una sèrie de moviments suaus i harmònics on es combina respiració, concentració mental i moviment.

Els beneficis són:

  • L’augment de la mobilitat articular.
  • La millora de l’equilibri i del control postural.
  • L’activació del sistema cardiovascular.
  • La millora la capacitat d’atenció i de la memòria.
  • L’increment de l’autonomia personal.

Tothom hi pot participar, però està especialment indicat per a persones més grans de 40 anys.
Cal anar amb roba còmoda i calçat esportiu; a l’estiu es recomana portar gorra.
L’activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia: només anar al parc escollit, on el personal monitor recollirà les dades personals per a la targeta identificadora del programa “Activa’t”.

On fer-ho? Parcs “Activats”

A cada districte de la ciutat hi ha un parc on un parell de dies a la setmana tenen lloc aquestes activitats físiques suaus. Les activitats van des del Tai txi i txi kung, fins a les caminades i exercicis de memòria.

El link per consultar el vostre park més proper és aquest:

No hay comentarios:

Publicar un comentario