lunes, 24 de octubre de 2011

Cicle de Cinema sobre els Drets Humans


totoro-713675El Cicle de Cinema sobre els Drets Humans és una proposta educativa engegada l'any 2000 per l'Institut d'Educació i la Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, i adreçada als centres escolars. L'objectiu del cicle és potenciar, a partir del treball de diferents pel·lícules, la reflexió al voltant dels drets individuals i col·lectius dels infants. Per segon any aquest projecte també s'obre a totes les famílies i les convida a participar en aquesta proposta, que combina lleure i aprenentatge.


VIATGE MÀGIC A ÀFRICA
Jordi Llompart
Espanya, 2009
Versió en català
Durada: 90 minuts
Pel·lícula recomanada a partir de 6 anys

La Jana, una nena de deu anys, coneix en Kaboo, un nen bosquimà, en un hospital de Barcelona. L'endemà, quan torna a visitar-lo, en Kaboo ja no hi és, però li ha deixat una carta de comiat on la convida a buscar-lo al País dels Somnis. Amb l'ajuda de la seva fada màgica, la Jana s'embarca en un viatge fantàstic per l'Àfrica, on es trobarà sorprenents éssers reals —girafes, elefants, lleons, etc.— i imaginaris —l'Esperit del Foc, el Guardià dels Contes o l'Arbre dels Ancestres—.
Un viatge fascinant a través del qual descobrirem la natura i les tradicions del continent africà i el poder de l'amistat.

• Apropar-nos a altres cultures.
Amb la presència del director del film, Jordi Llompart.

5 i 13 de novembre
11 h



EL MEU VEÍ TOTORO

Hayao Miyazaki
Japó, 1988
Versió doblada al català
Durada: 86 minuts
Pel·lícula recomanada a partir de 4 anys

Satsuki i Mei es traslladen al camp amb el seu pare mentre la seva mare es recupera a l'hospital d'una greu malaltia. Ben a prop de la casa, les dues nenes descobreixen els totoros, els esperits guardians del bosc que només poden veure les criatures de cor pur. Serà gràcies a aquests esperits i al gatbús que les dues petites aprendran el valor de l'amistat, l'amor i la família. Una meravellosa pel·lícula realitzada per Hayao Miyazaki, el mestre de l'animació japonesa, reconegut internacionalment.

• El valor del respecte i l'amistat.

6 i 12 de novembre
11 h


Cinemes Alexandra
Rambla de Catalunya, 90

Sessions gratuïtes
Places limitades (fins a omplir la capacitat de la sala)
Obertura de taquilla: 10.15 h

Cicle de Cinema sobre els Drets Humans

No hay comentarios:

Publicar un comentario